Klassisk disco möter ett mer albylblekt amerikanskt sjuttiotal? Eller nej. Säg att Grace Jones ligger med Pink Floyd men sedan är otrogen med Fleetwood Mac under en film noir-visning? Fast 2019 liksom. Nä, ni hör ju. Det blir omöjligt att beskriva BF/C med vanliga musikreferenser och det är väl en komplimang så god som någon. De som ännu inte upptäckt BF/C är bara att gratulera. Jag vet inte hur många gånger jag lyssnat på låtar som Gold, Temple, Seemless och C’est la vie sedan jag först fick höra dem, men jag är inte ensam om att genast ha förförts av den suggestiva och filmiska elegansen i dem, eller av Barish röst, som ju är så sexigt uppfordrande att den är omöjlig att värja sig emot.

Per Hagman 2019

BF/C står för Barish Firatli och Californiaman.

Barish, en soldränkt pojkversion av en klassisk medelhavsplayboy som någon lyxjakt från Bodrum lämpat av i ett vindpinat Göteborg. Californiaman, en kosmopolit av en sällsynt drömsk våglängd som låter sina dimblå ögon vandra från ram till ram. Deras vägar till musiken har sett olika ut.

Californiaman har figurerat i en myriad av sammanhang i studios och på scener runt om i europa; i bandet Me And My Army tillsammans med den mångfacetterade demonproducenten Andreas Kleerup. Dessutom en åtrådd instrumentell legoknekt av artister som Nicolai Dunger, Ebbot Lundberg, Wyclef Jean, Mauro Scocco och Looptroop.

Lyssna på BF/C på SPOTIFY

Lyssna på BF/C på SOUNDCLOUD

Samtidigt på andra sidan atlanten, efter en darrande handfull månader vid Sunset strips bardiskar samt en läxa i ödmjukhet av Lemmy Kilmister begav sig Barish norrut. Åter på fötter hjälpt av en zenbuddistisk munk och Bill Spooner från The Tubes spelade Barish in vad som senare skulle bli grunden till BF/Cs anslag på en fyrakanalig portastudio i North Beach.

På var sitt håll har de levt, rest och gjort musik i stor omfattning innan de fann varandra på ett sällsynt lyckosamt sätt i San Francisco. Som om de tagit sina respektive kapital av både musikalisk och annan erfarenhet och med självklarhet redan från början helt naturligt vaskat fram ett helt eget tilltal.

Efter att ha skrivit musik tillsammans i snart tre år har BF/C nu engagerats av Tamiami Records på initiativ av visionären Oscar Wallblom. Debutalbumet The Unexpected Consequences of Feathers landar i augusti, både på vinyl och digitalt. 2019 kommer ses tillbaka på som året BF/C uppstod.

IN ENGLISH

"Temple" - Officiell musikvideo av BF/C

Skriv lite cool copy här för att hålla samma antal textrader som i nästa kolumn..

BF/C på Vinyl

Få ditt exemplar av BF/C´s debutalbum "The unexpected Consequences of Feathers"