Hästpojken bildades i Göteborg 2007 av Martin Elisson och Adam Bolméus (samt Lars ”Poplars” Malmros från Broder Daniel, som sedermera lämnade bandet efter första skivan).

2007 släpptes singeln ”Shane MacGowan” och året efter kom albumet ”Caligula”. Med mängder av spelningar i ryggen började Hästpojken 2009 på album nummer två som fick namnet ”Från där jag ropar”. Med träffsäkra och ibland surrealistiska texter och ett ständigt driv i musiken etablerade bandet sig som en av landets bästa liveakter.

2013 släpptes hyllade albumet ”En magisk tanke” och bandet tog en lite annan inriktning, låtarna kom mer att handla om vardagliga händelser och låtarna ”Samma Himlar” och ”Sommarvin” blev stora hits långt utanför Hästpojkens vanliga popkretsar.

Det nya albumet ”Hästpojken är död” släpps den 20 april och första singeln kommer den 2 mars. Musiken släpps via nystartade skivbolaget Tamiami Records i Göteborg.
– Vi fortsätter med det vi alltid gjort. Samma melodi men andra tider. Ibland andas man för att man kan, ibland för att man vill. Ibland är Hästpojken död, men för det mesta är han allt, säger Martin Elisson.